Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Son zamanlarda uygulamalı girişimcilik eğitimi faaliyetlerinin sayısı sürekli artmaktadır. Özellikle girişimci olmak isteyenler bu tür eğitimleri almak için talepte bulunmaktadır. Elbette ki girişimcilik eğitimleri sayesinde etkili bir düzeyde yatırım yapanların da sayısında ciddi oranda bir artış yaşanmaktadır..

Bilindiği üzere kamu kuruluşları istihdam sağlamak adına girişimcilik fikrine sahip insanlara uygulamalı girişimcilik eğitimi sunmaktadır. Genellikle girişimcilik eğitiminin belirli evreleri bulunmaktadır ve uygulama kısmı en sonuncudur. Bu süreci geçtikten sonra dilediğiniz hibeye ve sertifikaya ulaşabilirsiniz. Bu eğitimleri tamamladığınızda başvurduğunuz kurumun sizlere sunduğu şartlara göre hareket etmelisiniz.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Belirli Pazar alanlarının araştırması sonrasında sizlere verilen eğitimlerle iş kurma yükünün azaldığını fark edeceksinizdir. Genellikle yüz yüze verilen ve 70 saat olan bu eğitimler geçen sene çıkan yasa ile 32 saate düşürülmüş ve Pandemi nedeni ile elektronik cihazlar sayesinde katılıma açılmıştır. Önceki senelerde bizzat yapmanız gereken başvurular ise e-devlet üzerinden kolay bir şekilde başvuruya açılmıştır. Ancak verilen her eğitimin sizler için ileriki süreçte oldukça yardımcı olacağını unutmayın.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

Devlet tarafından özellikle de gençlerin hayata erken atılması ve geliştirmeye açık fikirlerin desteklenmesi amacı ile verilen bir eğitimdir. Uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek maddi desteğin en önemli eğitim kısmıdır. Sizlere verilen kısa eğitimler sonrasında alacağınız sertifika ile beraber birçok belgeyi teslim ettikten sonra belirlenen miktarda ki desteği alabilirisiniz. Ancak bu eğitimler İŞKUR, Boğaziçi ve benzeri kuruluşlar tarafından verilmektedir.

Uygulamalı eğitim, Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartı olarak sunulmuştur. Genellikle iş hakkında bilgi ve planlama yapabilecekleri deneyimleri kazandırmak amacı ile KOSGEB ile benzer kurum ve kuruluşlar iş birliği ile düzenlenmektedir. KOSGEB’in kendi sitesinde yaptığı duyurular ile birlikte bu güncel haberleri takip edebilirsiniz. Ayrıca diğer kurunlar tarafından olsa dahi bu eğitimlerin tamamı ücretsizdir.

Önerilen İçerik :   E-ticaret yaparak zengin olmak mümkün mü?

Uygulamalı Eğitimin İçeriği ve Süreci

KOSGEB’in sunduğu bu eğitim süreci dört ana bölümden oluşmaktadır. Pandemi öncesinde sınıf içi eğitim olarak verilen bu dersler şu anda uzaktan eğitim ile verilmektedir. Normal süreçte 30 kişilik sınıflar içinde uygulamalı olarak verilen bu eğitim şimdi ana bölümler takip edilerek online verilmektedir. Katılımcılar hazırlanan videoları izledikten sonra sınavlara girip geçerli puanları almak zorundadır. Derslere katılım ise belirlenen süreler içinde mutlaka yapılmalıdır.

  1. Bölüm: Girişim fikirlerinin değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yaratıcılık konusunda fikir edinme,
  2. Bölüm: İş için gereken tüm planlamaların nasıl yapılacağını öğrenme
  3. Bölüm: İş planı dahilinde atölye çalışmaları ve üretim süreci hakkında bilgilendirme (Pandemi dışında)
  4. Bölüm: Katılımcının tüm planlını düzenli bir şekilde raporlaması ve sunumunda dikkat etmesi gereken maddeler.

Pandemi sürecinde ve uzaktan eğitimde verilen eğitimlerin en az %80’inin tamamlanması sertifikanın verilmesi ve diğer eğitim süreçlerine katılabilmek için mecburidir.

Uygulamalı Eğitimin Uzaktan Verilmesi

Pandemi süreci birçok normali günlük yaşantımızda değiştirdi. Bu değişimler insanları etkilediği gibi kurum ve kuruluşlarında işleyişini değiştirdi. KOSGEB tarafından verilen hibe desteği için alınması gereken bu eğitim artık online şekilde kolayca verilmektedir. Artık herhangi bir merkeze gidip başvuru yapmak zorunda değişiniz.

E-devlet üzerinden bilgilerinizi kolayca girebilir ve saniyeler içinde başvuru yapabilirsiniz. Bu kolay sistem sayesinde verilen eğitimleri bir gün içerisinde bile bitirebilirsiniz. Hem geleneksel hem de ileri girişimcilik eğitimlerini toplamda 10 saat içerisinde bitirebilirsiniz. Verilen videoların çoğu kısa ve açıklayıcıdır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi sayesinde kazandığınız sertifikanın da belirli bir geçerlilik süresi olduğunu unutmadan iş planınızı kısa sürede hayata geçirmeyi ihmal etmeyin.

 

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir