Ülkemizde KOSGEB girişimcilik eğitimi almak isteyenlerin karşısına farklı seçenekler çıkar. Bu kapsamda KOSGEB yatırımcı destekleri de sunmaktadır. Böylece girişimci bir ruha sahip olanlar; yatırım yapma fırsatını da yakalamaktadır.
KOSGEB Türkiye’nin en büyük kamu kuruluşlarından birisidir. Yeni bir iş imkânı arayan ve kendi işini yürütmek isteyen insanlara destek amacı ile kurulmuştur. Bu kurum çeşitli eğitimler sonrası başvuranlara belirli miktarda hibe vermektedir. Girişim yapmak isteyen ancak gerekli maddiyata sahip olmayan kişiler KOSGEB üzerinden destek alabiliyorlar.
KOSGEB girişimcilik eğitimi toplam da 32 saat süren kısa bir eğitim sistemine sahiptir. Bu eğitimler sonrasında öğrendiğiniz bilgiler üzerinden kısa sınavlar olduktan sonra başarılı olursanız sizlere “Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” adından bir sertifika verilmektedir.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, açmak istediğiniz bir işletme veya sahip olduğunuz küçük işletmeyi geliştirmek için sizlere destek olacaktır. Ancak bu desteğe sahip olmak için öncelikle küçük bir kayıt işlemi yapmanız gerekmektedir. Kurum tarafından alacağınız 32 saatlik eğitim tamamen ücretsizdir. Tamamen sizlerin gelişmesi için verilen bu eğitimler ise oldukça kolaydır..
Bu Yazıda Okuyacaklarınız:
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi İçin Kimler Başvurabilir?
Kursa kayıt olmak için 18 yaşından büyük, ilkokul mezunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak yeterlidir. Bu şartları sağlayan herkes ücretsiz bir şekilde kuruma kayıtlarını yapabilirler. Bunun için KOSGEB merkezlerine gidip başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz.
Evinize en yakın KOSGEB’i bulduktan sonra rahatça kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz. KOSGEB girişimcilik eğitimi almak isteyenler için, bu merkezleri kayıt öncesi kendi sitesinden duyurmaktadır ve bunları sizin takip etmeniz gereklidir. Herhangi bir işte çalışmıyor ve girişimcilik kursuna katılmak istiyorsanız İŞKUR üzerinden de başvuru yapabilirsiniz.
Tam anlamı ile gençlere ve girişimcilere istihdam için hizmet veren kurum yeni fikirleri oldukça önemsemektedir. Hayata geçebilecek ve ülkeyi geliştirmek adına yapılacak tüm işler KOSGEB tarafından kolayca onay almaktadır. Sizlerin de kendi işini kurma hayaliniz var ise vakit kaybetmeden bu kursa kaydolmanızı öneririz.
KOSGEB Girişimcilik Eğitiminin Süresi Ne Kadardır?
Girişimcilik eğitimi, temel seviye girişimcilik eğitimleri, sınıf içi eğitim ve atölye eğitimlerinden oluşan 3 farklı süreçten oluşmaktadır. Verilen derslerin hepsine katılım zorunludur ve verilen süre içerisinde tamamlanmalıdır. Bu yüzden kurumun belirttiği tarihler içinde yine onların belirlediği eğitim merkezlerinde verilen kurslara kayıt işlemini 5 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz Pandemi süreci nedeni ile yüz yüze verilen eğitimler ise artık uzaktan olacak şekilde yapılmaktadır.
KOSGEB Girişimcilik Eğitiminde Ne Eğitimi Veriliyor?
Uzmanlar tarafından verilen bu eğitimler genel anlamda şu öğretileri taşımaktadır;
- Kişinin veya kurumun hangi iş alanında çalışacağını, çalışmak istediğini bulmak ya da belirlemeye yardımcı olmak,
- Belirlenen iş fikrinin düzenli bir iş planının hazırlanması,
- İş kurulduktan sonra nasıl pazara hizmet edeceğinin analizini yapma ve teknikleri öğrenme,
- Bir iş yerinin nasıl yönetileceği ve pazarlama planlamasının da yapılması.
Genellikle bir iş yerinin nasıl yönetileceği ve iş alanının hizmet edebileceği potansiyel alanları analiz edebilme gibi önemli konular işlenmektedir. Verilen derslerin hepsine eksiksiz girmek sertifikayı almak içi önemli bir etken olacaktır. Bu yüzden derslere düzenli girdiğinizden emin olmalısınız.
KOSGEB girişimcilik eğitimi bu şekilde basit konulardan oluşmaktadır. Daha önce yüz yüze olan eğitim modülleri bu süreçte uzaktan yapılacak şekilde ayarlanmaktadır. Sizlerde işinizi büyütmeyi veya kendi işinizi kurmayı düşünüyorsanız gönül rahatlığı ile kursa başvurabilirsiniz. Siz de girişimcilik eğitimi alarak; etkili bir düzeyde yatırım yapabilirsiniz. Böylece rekabet gücü bir yatırıma dahi imzanızı atabilirsiniz!
Bu Yazıya Tepkin Ne Oldu ?