Venture Capital Nedir?

Türkçe karşılığı ile Risk Sermayesi anlamına gelen Venture Capital nedir? Bildiğiniz üzere başlattığınız her girişimde öncellikle bir miktar parayı gözden çıkarmanız hatta tümüyle batma riskini düşünmeniz gerekir. Bu düşünceler arasından kurtulabilmek için geniş kapsamlı bir kar-zarar planı yapmak en iyi çözümdür. Hesaplarınızı yaptıktan sonra kendi sermayenizin yeterli olmadığını fark ettiğinizde melek yatırımcılar ve benzeri çözümlere başvuracaksınız. Benzeri çözümlerden birisi olan Venture Capital. Bu hizmette melek yatırımına benzese de bazı farklılıklara sahiptir.

Girişimcilik yapmaya başlayan ve yenilikçi fikirlere sahip olan kişiler tarafından hizmet verilmeye açıktır. Zaten halihazırda var olan fikrinizi gerçek hayata geçirmenize yardımcı oluyor. Melek yatırımcılardan farklı olarak hem sermaye hem de bilgi ve deneyim kazandırıyor. Diğer bir fark ise yatırım miktarları olarak öne çıkıyor. Melek yatırımcılar düşük bütçelerde yatırım yaparken Venture Capital yatırımcıları daha yükseğe çekebiliyor.

VENTURE CAPITAL

Bu Yazıda Okuyacaklarınız:

Venture Capital Nedir? İş Riski Nedir?

Venture Capital ile yatırım yapan kişiler ve şirketler diğer şirketlerden aktardığı fonlarla bir yatırım oluşturduğu için büyük riske girerler. İşte bahsettiğimiz sermaye riski tam da burada oluşmaktadır. Siz yatırım yaparken karşı taraf işini geliştirebileceği, destekçilerden işin ilerlemesi durumda da paralarının karşılığını misliyle alacağı için şanslıdır. Ancak yatırım yapan kişiler destekçilere borçlu kalabileceğinden bir risk faktörü oluşmaktadır. Venture Capital terimini daha çok pekiştirmek için birden fazla örnek vermek mümkündür. Ancak tüm dünyanın da bildiği üzere teknolojinin ilk başladığı ve sürekli gelişimde olduğu yer olan Silikon Vadisi en büyük Venture Capital örneğidir.

Risk Sermayesine Nasıl Sahip Olabilirim?

Her iş süreci gibi girişimcilik sürecinin de belirli adımları vardır. Venture Capital nedir, yatırımlarını elde etmek için neler yapmalıyız bunlar detaylı ve önemli bilgilerdir. Öncelikle sizlerin oluşturduğu iş fikrini benimseyip gerekten riske ve sermayeye değer olduğuna inanmanız gerekiyor. Çünkü işler ilerledikçe bu girişiminizi insanlara sunmanız ve pazarlamanız gerekecektir.

Önerilen İçerik :    İnternetten Ticaret Yapmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Kendi planına sadık kalamayan ve kendine güvenmeyen kişilerin girişimde pek yeri yoktur. Bu yüzden üzerinde çalıştığınız girişimin gerekli ve yararlı olacağından emin olmalısınız. İlk olarak yaptığınız planı bir VC yatırımcısının karşına çıkıp iş planı sunmalısınız. Bu iş planı sonrası eğer yatırımcı fikrinizle ilgileniyorsa iş modeli, yönetimi ve ürünlerin neler olacağı hakkında bir inceleme başlatır.

İnceleme sonrası işletmenin geçmişini de içeren kapsamlı bir denetleme başlar. Daha sonrasında yatırımcı şirket ya da yatırımcı sermaye karşılığında bir ipotek gösterecektir. Yatırımdan önce yatırımcı firma sermayesini sağlama almak için girişimin bir kısmını görmek isteyebilir.

Venture Capital İçin Önemli Kriterler

Eğer büyük bir yatırımcıdan destek almak istiyorsanız şirketinizin ya da sahip olduğunuz kurumun bir yöneticisi olması ciddiye alınmanızı sağlayacaktır. Üretmek istediğiniz şey her neyse yatırımcılara gelecek vaat etmelidir. Şayet yeni trend yatırımları yapmak konusunda bir karar almışsanız; mutlaka detaylı bir araştırmanın da içerisinde yer almalısınız! Böylece yatırım yapmak konusunda da önemli kazanımlara sahip olmanız da mümkün olur.

Venture Capital birden fazla şirket içerebileceğinden çok daha güçlü bir yatırım fonuna sahip olabilirsiniz demektir. Sizlerde işlerinizi bu büyüklüğe göre sürdürmelisiniz. Diğer yatırım türlerine kıyasla Venture Capital ya hep ya hiç ilkesini benimsemiştir. Büyük riskler alarak ilerleyeceğiniz bu yolda Venture Capital nedir, bu yatırımcılar nasıl bir hizmet beklemektedir bu evreleri kavramak oldukça önemlidir. İnovasyon ve sürekli yenileme de en dikkat çeken özelliklerdendir. Fikrinizin ve girişiminizin geleceğe yönelik kesin vaatler vermesi gerektiğini asla unutmayın.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir