SEO Spider Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gerçek şu ki, iyi bir sayfa içi ve teknik SEO’ya sahip değilseniz, web siteniz sıralamada yer almayacaktır. Ve bu faktörleri kontrol etmenin tek yolu derinlemesine bir SEO denetimidir. Sorun da burada: SEO denetimi yapmak zor bir iştir. Doğru yapmanız gereken çok sayıda teknik ve sayfa içi faktör vardır. SEO Spider burada devreye giriyor.

Bu güçlü SEO aracı, kapsamlı SEO denetimlerini hızlı ve verimli bir şekilde yürütmek için tüm SEO uzmanlarının favorisidir. Bu blog size kendi web siteniz için SEO Spider aracından nasıl yararlanacağınızı gösterecek. Hadi başlayalım!

Bu Yazıda Okuyacaklarınız:

SEO Spider Nedir?

SEO Spider, önemli verileri toplamak için web sitenizi tarayan ve ardından size bulduklarının bir raporunu gösteren bir bottur. Teknik sorunları ortaya çıkarmak ve Google’ın sitenize doğru şekilde erişebildiğinden emin olmak için kullanılabilirler. En yaygın SEO Spider aracı Screaming Frog’dur. Arama motorlarının nasıl çalıştığını anlar ve daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacak bir ton güçlü özelliğe sahiptir.

SEO, sitenizi yaygın SEO sorunları için tarayarak ve denetleyerek sayfa içi SEO’yu geliştirmenize yardımcı olur. SEO Spider, mevcut en iyi sayfa içi SEO denetim araçlarından biri olarak kabul edilir. Çoğu SEO aracının aksine, Screaming Frog SEO Spider masaüstü tabanlı bir araçtır. Bu, kullanmadan önce yazılımı indirmeniz gerektiği anlamına gelir. Screaming Frog SEO Spider ücretsiz bir lisans sunar ve ana kısıtlama bir web sitesinde en fazla 500 URL tarayabilmenizdir. Bu çoğu insan için yeterli olacaktır.

SEO Spider Nedir ve Ne İşe Yarar?
SEO Spider Nedir ve Ne İşe Yarar?

SEO Spider Aracı ile Yapabilecekleriniz

SEO Spider, piyasadaki en iyi SEO’lar arasında popüler bir araç haline geldi ve bunun iyi bir nedeni var. İşte onunla yapabileceğiniz temel şeyler;

Önerilen İçerik :   SEO Nedir?

Bozuk Bağlantıları Bulun

Siteniz büyüdükçe, kırık bağlantılar ortaya çıkacaktır. Ancak iyi bir kullanıcı deneyimine sahip yüksek kaliteli bir web sitesini korumak için kırık bağlantılarınızı mümkün olan en kısa sürede düzeltmeniz gerekir. Bozuk bağlantılar, eskiden bu URL’de bir sayfası olan ancak artık kaybolmuş olan web sitesi URL’leridir.

Google kırık linkleri sevmez ve çok fazla olması SEO’nuzu etkileyebilir. Neyse ki SEO Spider kırık linkleri bulma konusunda bir ustadır. Web sitenizdeki her URL’yi ve bağlantıyı tanımlayacak ve ardından size tüm kırık bağlantıların kapsamlı bir raporunu sunacaktır.

Yinelenen İçeriği Belirleyin

İşte gerçek: Google kopya içerikten nefret eder. Yalnızca yeni ve taze içerikten hoşlanırlar. Sorun şu ki, çoğu site bir noktada yinelenen içerikten etkileniyor. Bu durum özellikle e-ticaret mağazaları için geçerlidir. Aslında, mağazasında kopya içerik bulunmayan bir e-ticaret SEO müşterim hiç olmadı.

Gerçekten o kadar kötü. Şanslısınız ki SEO Spider, yinelenen içeriği hızlı bir şekilde bulmanızı ve ortadan kaldırmanızı kolaylaştırıyor. Tek yapmanız gereken “İçerik” sekmesine tıklamak ve Filtre menüsünden “Tam Kopyalar” veya “Yakın Kopyalar “ı seçmek. Bu rapor size dahili kopya içeriğe sahip tüm sayfaları gösterir.

Robotları ve Direktifleri Kontrol Edin

Arama motorlarını yanlış sayfalardan engellemek istemezsiniz. Bu, doğru yerlerde robot.txt etiketlerine ve diğer yönergelere sahip olduğunuzdan emin olmak anlamına gelir. En yaygın arama motoru tarayıcıları şunlardır:

  • Googlebot
  • Bingbot

Ancak aşağıdaki gibi başka tarayıcılarınız da var:

  • Ahrefsbot
  • Semrushbot

Sitenizi düzenli olarak ziyaret ederler. Sitenize girmeden önce, hangi sayfaları taramalarına izin verildiğini görmek için bakarlar. Screaming Frog SEO Spider, robots.txt, meta robotlar veya X-Robots-Tag yönergeleri ile hangi web sitesi sayfalarının tarayıcıları engellediğini kontrol etmeyi kolaylaştırır.

İşte yapmanız gerekenler: İlk olarak, “Yanıt Kodları “na tıklayın ve “Robots.txt tarafından engellendi “yi seçin. Burada hangi URL’lerin şu anda arama motorlarını ve diğer tarayıcıları engellediğini göreceksiniz. Ücretli lisans ile Robots.txt dosyanızı da yapılandırabilir ve değiştirebilirsiniz.

Önerilen İçerik :   Bir Gönderiye Kaç Görsel Eklemelisiniz?

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir